Huidproblemen door stress #3

Gepubliceerd op 15 oktober 2021 om 09:30

Eerder in deel 1 en 2 heb ik uitgelegd welke invloeden stress op de huid heeft en hoe je je huid hierin kan ondersteunen. In deel 3 laat ik je weten welke ingrediënten je het beste kan gebruiken.

 

Kurkuma: heeft een ontstekingsremmende werking en kan huidcellen instrueren om de stress- aanval af te weren.

Lavendel: De geur van lavendel ervaren we als kalmerend. Lavendel heeft op de huid ook een antibacteriële werking, waarmee infecties voorkomen kunnen worden. Ook heeft lavendel een licht pijnstillend effect.

Aloë vera: is een goede transportstof die zich gemakkelijk door de huidlagen begeeft en kalmerende eigenschappen heeft voor een geïrriteerde huid.

Zoete amandelolie: deze olie houdt het vocht- gehalte op peil en zit vol onverzadigde vetzuren, vitamine A en E. Deze antioxidanten helpen ook bij de bescherming tegen interne en externe huidstress. Kalmeert huidirritaties en roodheid.

Jojoba olie: is gelijk aan de structuur van huideigen talg. Hierdoor wordt de talgproductie in balans gebracht en de talgaanmaak gereguleerd.

Salicylzuur: heeft vet oplossende eigenschappen en kan hiermee verstopte poriën schoonmaken, daarnaast is het ontstekingsremmend.

Calendula olie: helpt het huideigen herstelvermogen verbeteren en verzorgt daarnaast de droge en gevoelige huid.

Wil je meer weten in welke producten deze ingrediënten verwerkt zitten en wat het beste bij jou past? Maak een GRATIS en vrijblijvende huidanalyse afspraak via www.salonwonderschoon.nl en ik leg het je persoonlijk uit!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.