Huidproblemen door stress #2

Gepubliceerd op 8 oktober 2021 om 09:30

Eerder vertelde ik in deel 1 wat stress voor invloed heeft op de huid. Nu in deel twee leg ik uit hoe je je huid hierin kan ondersteunen.

 

Allereerst is het belangrijk om genoeg vocht tot je te nemen en hier zoveel mogelijk groenten en fruit aan toe te voegen en suikers en andere ingrediënten die een piek in je insuline kunnen veroorzaken te mijden.

Je kunt de stofwisseling in je huid ook activeren door de doorbloeding te stimuleren, zoals bijvoorbeeld met behulp van een bindweefselmassage, cupping of andere stimulerende en activerende behandeling voor de huid.

Stress maakt ook veel afvalstoffen vrij in de huid en de extracellulaire weefsels eromheen. Een behandeling gericht op het ontgiften en schoonspoelen van de huid kan helpen om deze door stress vrijgekomen afvalstoffen op te ruimen en je huid weer schoon te maken, zodat deze daarna weer optimaal werkstoffen op kan nemen en ook weer schone en gezonde cellen naar het huidoppervlak kan transporteren, wat een beter en gezonder huidbeeld geeft.

Zuurstof!
Zuurstof heb je nodig, we leven erop, we ademen het in, maar ook je huid wordt erg blij van zuurstof. Wist je dat je huid bijvoorbeeld zuurstof nodig heeft om optimaal collageen te kunnen produceren?
En dat de P. Acnes bacterie (de bacterie die o.a. acne veroorzaakt) erg slecht gedijt in een zuurstofrijke omgeving?
Reden genoeg om lekker naar buiten te gaan, je huid te laten ademen, maar ook om behandelingen toe te passen die het zuurstofgehalte in de huid omhoog brengen.

In deel 3 vertel ik verder over welke ingrediënten aan te raden zijn voor de huid problemen door stress.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.