Maskne, wat is het en hoe voorkom je het?

Gepubliceerd op 14 mei 2021 om 14:30

De medische term voor maskne is acnemechanica, een huidaandoening die wordt veroorzaakt door overbelasting en wrijving op de huid. Het dragen van mondkapjes zorgt voor een toename van warmte, wrijving en afscherming. Samen met een vochtige omgeving door ademen, praten of zweten, is dit een recept voor puistjes.


Het verergeren of ontstaan van acne komt ook door de verhoogde temperatuur die meer talgproductie veroorzaakt: de talgproductie stijgt met 10% voor elke stijging van 1°C. Bovendien kunnen de
langdurige afdekking, warmte en zweet ervoor zorgen dat de huid droog, jeukend en ruw wordt, ook rosacea kan verergeren door hitte en stress.

 

TIPS:🌿

1. Houd de huid goed schoon en reinig met een milde cleanser. Reinigen voordat je het
gezichtsmasker opzet voorkomt het insluiten van onzuiverheden.

2. Drink voldoende water om het vochtniveau op peil te houden en uitdroging tegen te gaan.

3. Gebruik producten die de vochtbalans herstellen, zoals hydraterende crèmes en serums met hyaluronzuur.

4. Vermijd producten met een hoog siliconengehalte. Siliconen sluiten de huid gedeeltelijk af en samen met een masker zorgen zij ervoor dat de huid niet optimaal kan ademen.

5. Vermijd het gebruik van foundation. Make-up onder het gezichtsmasker verstopt de poriën en kan de klachten erger maken.

6. Gebruik dagelijks een schoon masker. Eenmalige gezichtsmaskers (het woord zegt het al), zijn echt voor eenmalig gebruik.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.