Sulfaten

Gepubliceerd op 17 januari 2023 om 14:00

Sulfaten zijn zouten van zwavelzuur en zorgen voor het schuimende effect in shampoos, wasmiddelen, zepen, douchegels en gezichtsreinigers. In reinigingsproducten zorgen sulfaten ervoor dat vet en vuil oplosbaar worden en met water weggespoeld kunnen worden. Sulfaten zijn synthetische ingrediënten, bestaande uit sulfur (gedeeltelijk afkomstig uit petrolatum) en voor een deel uit laurylalcohol (gewonnen uit kokosolie).


Bekende sulfaten zijn Sodium Lauryl Sulfate (SLS) en Sodium Laureth Sulfate (SLES). Deze sulfaten komen naar schatting in 85% - 90% van alle shampoos en douchegels voor. De stoffen zijn irriterend en kunnen roodheid, droogheid en jeuk veroorzaken. Sulfaten in huidverzorgingsproducten zorgen voor een droge, vochtarme en mogelijk gevoelige huid.
Omdat sulfaten niet van natuurlijke oorsprong zijn en erg irriterend kunnen zijn voor de huid, gebruiken Loveli en Salonnepro geen sulfaten in de producten! Er wordt hiervoor in de plaats decyl glucoside en/of sodium cocoyl glutamate gebruikt. Dit zijn natuurlijke, niet irriterende alternatieven voor sulfaten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.