Exfoliëren en scrubben

Gepubliceerd op 1 mei 2023 om 13:00

De opperhuid is de huidlaag die je aan de buitenkant ziet. Het buitenste laagje van de opperhuid wordt de hoornlaag genoemd. Deze zorgt voor de bescherming van jouw huid en bestaat uit meerdere lagen dode huidcellen. Bij een opstapeling van dode huidcellen kan jouw huid er dof, vaal en oneffen uit gaan zien.

De meeste dode huidcellen verlies je zelf al, maar er zijn er ook een paar eigenwijze die blijven liggen en aan elkaar vastkleven. Hierdoor krijg je een op stapeling van dode huidcellen, waardoor de bovenste huidlaag dikker wordt. Een gevolg hiervan is dat jouw producten niet meer in de diepere lagen van de huid terecht kunnen komen, omdat dit wordt afgesloten door de dode huidcellen.

Wat kun je hier nu precies tegen doen? Door middel van een scrub of een exfoliant, verwijder en los je deze dode huidcellen op. Een scrub kennen we denk ik allemaal wel. Het is een product die een korrel bevat, waardoor je dode huidcellen door middel van ronddraaiende bewegingen verwijdert. Let er wel op dat je de juiste scrub met de juiste korrel gebruikt, want er zijn ook scrubs die juist schade aanbrengen aan je huid wanneer de korrels te grof zijn.

Een exfoliator is vaak op basis van fruitzuren en zorgt er voor dat in een bepaalde mate de verbinding tussen de dode huidcellen en de bovenste huidlaag wordt opgelost. Hierdoor laten de dode huidcellen uit zichzelf los, zonder dat je gebruik maakt van een korrel. Voor een mooie frisse uitstraling. 

Gebruik een scrub niet elke dag, want dit kan schade toebrengen aan de huid. Afhankelijk van jouw huidtype is het is aan te raden om een scrub of exfoliant 1 tot 2 keer per week te gebruiken. 

Maak jij al gebruik van een scrub of een exfoliator? Of wil je meer informatie ontvangen, neem contact op via 06-54224138 of info@salonwonderschoon.nl 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.